Saturday, December 4, 2010

Stesen TV Terbaru di MALAYSIA - ALHIJRAH



Salam maal hijrah,

Stesen televisyen baru bercorak Islam, TV ALHIJRAH yang mula bersiaran di lima kawasan iaitu Lembah Klang, Terengganu, Johor, Sabah dan Sarawak, telah pun menemui penonton mulai 1 Disember yang lalu.
TV ALHIJRAH ini akan dilancarkan secara rasminya pada 1 Muharam 1432M / 7 Disember 2010H.
Selamat menonton...!


"SEGALANYA BERMULA DI SINI"



Berikut merupakan liputan frekuensi mengikut negeri :-

Liputan Saluran

Saluran UHF

Frekuensi (MHz)

Lembah Klang

CH 55

743.25

Terengganu

CH 41

631.25

Johor

CH 40

623.25

Sabah

CH 37

599.25

Sarawak

CH 37

599.25



layari laman web [TV ALHIRJAH]





p/s : erm, belum dapat siaran lagi.....
so, x dapat ler nak bagi 'review'...
Maal Hijrah... 2 Hari Lagi...!

6 comments:

cherita nan lalu said...

haha takde apa yang best pon...amacam? lama tak dengar berita??

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

TV ni baru beroperasi ke... biler lah agaknya nak sampai ke Johor ye

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

Baru tengok berita PM rasmikan Station TV baru tu.....

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
Salam Ziarah buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

cuba try siaran kat johor ni dah adjust dahhh

~ M E E Z E @ M I J I ~ said...

salam..
hmm.. ok la stesen ni.. tp ade skit kurg mnarik rncngn.. mybe baru lg kot..

DzuLagiL said...

to cherita nan lalu...
erm, apa leh wat...
skjap sibuk...skjp x....


to Afzainizam
hehe...
no hal bro...
xpe, teruskan menonton...

to ~ M E E Z E @ M I J I ~
erm, tul tu...
byk lg penambahbaikan yg blh dilakukan...
:)