Saturday, March 14, 2009

CaRa Nak Meng"efek"kan GamBar KoraNG....?





pic : menjadi seorang yang agak "skema" (time nie aku kat library).


Salam hujung minggu,
cuti pertengahan sem dah pun mula...
Tapi, assignment aku plak x abih-abih lagi...
sabar jer ar...
apa-apa pun ada gak benda nak buat masa cuti nie...
assignment ... oh assignment...!

Efek Gambar korang....?
korang tentu nak cuba edit ataupun nak buat effect kat gambar korang...
tp, korang x yah ler nak guna adobe photoshop terutamanya bagi sesape yang tak tau sangat nak guna benda tu macam aku...
entri kali nie, aku sekadar nak berkongi satu laman web yang mungkin dapat bantu korang untuk men"efek'kan gambar korang...
laman web nie kira kacang gak ar nak guna...even, dak skolah pun leh guna apatah lagi korang yang dah tua bangke nie...

www.befunky.com

cuba ar...!

p/s : yang x bestnyer pasal laman web nie sbb byk sangat gambar "anjing" kat dalam web nie...
sabar jer ar...

9 comments:

Iliana said...

wahhh seronok ya zaman sekarang ni..dah tak perlu download software..buat aja secara terus di website..senang juga ya..

i.Z.z.A.t.Y said...

ape lg.tlg la edit pic aku.ni x..asik2 pic yuni!wawawaw

DzuLagiL said...

to Iliana

slmt mencuba...



to i.Z.z.A.t.Y

aiks, wat spekulasi plak...

ANIS NAWWAR said...

saudara zulagil semakin hebat.tahniah.semoga menjadi guru cemerlang ya!saya sentiasa sokong saudara.kerana saya pernah menjadi kawan saudara zaman dulu kala...hihi

DzuLagiL said...

to ANIS NAWWAR

teruskan perjuangan...
perjalanan masih jauh lg...

ANIS NAWWAR said...

yippieee....
zulagil akhirnya membalas pesananku...
tapi kan zul...
kenapa dalam perjalanan menuju perjuangan tu mesti ada tembok2nya?
boleh tolong jawab?

ANIS NAWWAR said...

zul..
nanti PBS sem 2 wat kat mana?
kedaH KA?
anis nak wat kat terengganu..nak join?
budget kena lebih laaa...
dah dapat no anis...phone2 laaa...takkan malu kot?tak nak kawan dah?
ok...anis paham...zul semakin mantap sekarang nie...
dapat tak no phone anis?
emel ada kan?
await tak emel2?
tak suka kawan ngan saya ka??

ANIS NAWWAR said...

zul...try pergi ke http://typeace.blogspot.com.
penulis mudanya bernama syafiq zulakifli.
best lawat blog dia...
anis nak zul buat blog macam dia...boleh tak?
zul ada bakat taw...

DzuLagiL said...

to Anis Nawwar...

salam 'alaik,
anggaplah itu semua ujian...
x reti nk jawab...
lebih baik bertanya pada yg lebih arif...
kadang-kadang Allah memberikan kita masalah
bukan untuk menyusahkan tetapi untuk mematangkan kita...
mengangkat kita dari suatu darjat ke suatu darjat....

macam gak kita main game...
untuk ke tahap seterusnya, kita perlu menyelesaikan kriteria yg diperlukan...



sekadar renungan....

kadang-kadang tue Allah bagi kita ujian,
bukan untuk lihat hamba-Nya dlm kesusahan...

kadang-kadang tue Allah bagi kita kesakitan,
bukan untuk lihat hamba-Nya dlm penderitaan...

kadang kadang tue Allah bagi kita kelebihan,
bukan utk kita menunjuk-nunjuk...

kadang-kadang tue Allah bg kita kekurangan,
bukan untuk kita meratapinya...

kadang-kadang tue Allah bg kita dugaan,
bukan utk kita bersedih...
tetapi ingatlah SEMUA YG BERLAKU ADA HIKMAHNHA....
mantap?

ingatlah...
kita berkawan kerana Allah...
bukan itu jer...
semua perkara yg kita buat ini adalah kerana Allah...
tidak lain tidak bukan untuk Dia semata-mata...


terima kasih atas makluman blog tue..
kajian penulis blog tersebut amat baik didasari dengan ilmu yg mendalam...

bakat?...entah ar
belum ada kekuatan lg...
moga2 dipermudah...

skadar insan biasa yg byk kelemahan....