Saturday, April 4, 2009

Teori Darwin : Manusia dari beruk... betul ke?





Dialog antara aku ngan roomate aku :-

member : Weh, ang tau x pasal teori darwin?
aku : Tau ler. Awat?
member : Aku rasa, betul ar teori yang si darwin tu habaq!
aku : Aiks, ang nie dah giler meroyan ker? X kan ler kita nie dari beruk. X kan ler ang x tau plak. Watpe nak caya ngan teori tu?
member : Rileks ar, ang tgk orang skrang nie. Gelek sana, gelek sini. Hip hop, shuffle dan macam-macam benda pelik lagi. X ke macam beruk? Hahaha...
aku : Aduhai... Betul... Betul... Betul...!


p/s : apa nak jadi nie...???

9 comments:

Adam Arjuna said...

haha...
lawak²..
simple je posting ni..tp erm..
mcm best je...

rasanya mmg betul; la kalu dah terkinja-kinja camtu..ehehe

~najihahfaizahazaman~ said...

salam,
pkongsian yg menarik..

sikap dan perangai org zaman skrg yg cam beruk..
nauzubullah..
mudah2an kita tgolong dlm golongan org yg bsama dlm redha-Nya..

p/s: tak pening ker dorang wat shuffle ek?

Iliana said...

hehe..itu namanya bukan teori itu yang benar..tapi, diri sendiri yang membenarkan

pink_butterfly said...

ekekekke....

ssuai sgt la 2 kan...!

DzuLagiL said...

to Adam Arjuna...
tu ler pasal...
apa nak jadi nie...
arap-arap kita semua nie dielakkan...

to ~najihahfaizahazman~
skadar suatu perkongsian
ambil yang baik....
yang buruk tu jadikan sempadan...
betul x?

to Iliana
betul...betul...betul

to pink_butterfly
betul...betul...betul



p/s : pilih ar yg mana betul

Shitsurei shimashita said...

hahahahaha...gelek jgn tak gelek mcm jebon

DzuLagiL said...

to Shitsurei shimashita

salam,
haha...
lama x dgr perkataan jebon...

Jerung Rimba Putih said...

Aiyooo... org kreatif berseni dengan banyak cara... bukan sekadar jadi ulat buku, post2 blog then kena saman sbab terlalu celupar mulut kan... kadang kita kena buka minda tu bukan hanya terperuk dengan pemikiran kolot...
no hard feeling yer sbab kebanyakan post2 awak nie berbaur bias sangat...

DzuLagiL said...

to Jerung Rimba Putih
erm, terima kasih...
sekadar suatu perkongsian...