Saturday, January 31, 2009

BloG YanG AgaK SeTaN......!


Salam 'alaik…....

Terkejut,
Kaget,
Marah,
Geram,
Benci,
Terkilan,
Sedih
dan bermacam-macam perasaan lagi ketika aku membaca blog ini....


http://******-islam.blogspot.com


Apakah niat sebenar penulis blog ini?
Memesongkan akidah kita semua....Astagfirullah...


Secara terang-terangan penulis blog ini mengaku MURTAD...!
Segala isi-isi blog ini telah mengundang kemarahan orang Islam secara keseluruhannya.
Isi-isi yang terkandung dalam blog ini telah banyak menghina ajaran ISLAM...
termasuklah menghina nabi kita, Nabi Muhammad (S.A.W)...
Banyak fakta diputarbelitkan dan dipesongkan....



Moga-moga kita semua dilindungi di bawah lembayung-Nya.

Ingatlah, kejayaan manusia hanyalah terletak pada agama. Sekiranya agama dibelakangkan, adakah manusia itu akan berjaya? Mungkin individu terbabit hanya berjaya di dunia tetapi bukan di akhirat.
Aku bawakan perumpamaan ikan tembakul. Kejayaan ikan tembakul hanyalah terletak pada air. Mungkin dia boleh hidup di darat, tetapi selama manakah ianya mampu bertahan?


Tepuk dada tanyalah minda,
Tepuk dahi fikir-fikirkan bersama.....


Aku bukanlah sesempurna manusia, mahupun sebaik-baik manusia. Bukan jua iman setinggi gunung, tetapi hanya senipis kulit bawang. Mungkin ramai beranggapan, "Weh, kubur masing-masing."

Nak ubah pendirian orang tentang Islam memang susah, sudahlah dengan extremist dan terrorist yang dah memberi imej yang buruk di mata dunia, jadi perlukah kita memburukkannya lagi? Nampak sangat kita ni terlalu ambil mudah dengan Islam, dan mempermainkannya. Jadi apa kata kita mulakan dengan diri kita sendiri.

Dan aku tau, mesti ada yang rasa malu, segan dan rasa tak guna untuk berdoa, atau beribadat. Yelah sebab rasa banyak sangat dosa dah buat kan, rasa seperti tak guna pun, but you're wrong, Allah Maha Mengampuni, apa yang penting kita sentiasa ikhtiar, berusaha dan bertawakal.



p/s : Sekadar berkongsi. Kembalilah pada agama. Ingat, kejayaan manusia hanyalah terletak pada agama.




For the safety purpose, i had to
"*" unreveal the blog's url....
please e-mail me for further info about this url...

kepada semua pengunjung,
Untuk tujuan keseleamatan, url blog ini terpaksa ditapis "*"....
Sila emel untuk mendapatkan url yang penuh....



aosis89@yahoo.com

17 comments:

~najihah faizah~ said...

salam dzul...

syukran atas pkongsian...
bukan blog agak setan lagi..
mmg blog setan..
sy dah bace serba sedikit artikel org gile tu..
die benci tanpa alasan yg kukuh..
x konkrit sama skali..
ayat al-Quran diputar belitkan..
senang kata~ikut nafsu gilanya tu..
kalau die blajar ilmu kalam..
die tau laa apa sebenarnya yg dperdebatkan dalam al-Quran dan Sunnah tu semuanya mengikut logik dan fitrah manusia....
apa yg Dia ciptakan atas muka bumi ni..baik dr hukum dan perintah..
semuanya ada sbb...
munasabah ke..buat tanpa sbb..??

bahaye jugak kalau org yg masih tcari2 sinar Islam baca blog tu..

nauzubillah..
mudh2an kita semua terhindar darinya...

"raabbana la tuzi`qulubana ba`da iz hadaitana, wahablana minladunka rahmah..!!"
ameen..

tiyo avianto said...

ok langsung ke TKP,......

tiyo avianto said...

ok langsung ke TKP,......

e-leeyana said...

salam dzulagil..

owh ya, saya juga sedia maklum mengenai blog ini. saya ada bawak juga untuk dirujukkan kepada yang lebih arif.

walaupun begitu,
saya tidak menggalakkan mana-mana insan untuk menyebarkan blog tersebut. walhal, pada awalnya, saya juga berbuat demikian - dan ditegur rakan. kerana, bila makin ramai orang membuka blog berkenaan, maka ranking blog tu pun akan meningkat. dan ini membuatkan blog tu berada di top list ketika di search. dan ini membahayakan individu yang baru nak bertatih dalam soal agama.

tapi, kalau dah terbuka, jangan lupa untuk klik 'flag' di atas blog itu agar ianya dipadam oleh admin.

DzuLagiL said...

to najihah faizah...
mudah-mudahan kita dipermudahkan segala urusan-Nya di dunia dan di akhirat....

to tiyo avionto
salam mampir ya...thanks


to e-leeyana
salam, thanks sebab memberi makluman. hargai sangat

attayaya said...

kembalilah ke jalan Allah

sebaiknya alamat blog setan tersebut ditutupi sebagian, atau diganti dengan *

blog tersebut dapat di block dengan meng-klik "panji blog ini" pada navigation bar

dapat juga dengan memblock dari aturan blogger.com (sign in dulu)
cuma saya tak tau persis caranya.

alhaqimi said...

subhanaALLAH!!

syukur dzulagil ingatkan... mari ramai2 flag kan blog tuh... jgn dibaca..

DzuLagiL said...

to attayaya
terima kasih kesudian mengambil berat.


to alhaqimi
mudah-mudahan....ayuh!

DzuLagiL said...

to all viewers/bloggers,

For the safety purpose, i had to
"*" unreveal the blog's url....
please e-mail me for further info about this url...

kepada semua pengunjung,
Untuk tujuan keseleamatan, url blog ini terpaksa ditapis "*"....
Sila emel untuk mendapatkan url yang penuh....



aosis89@yahoo.com

ateh... said...

mekasih sbb bg tau..kamu kene bg tau sape yg tuan punye blog tu..biar pihak yg berkuasa dapat padam blog tu...ateh nak tau blog sape tu..ni email ateh

tawakkil_boy@yahoo.com.my

DzuLagiL said...

to ateh...

salam,
terima kasih...
akan dimaklumkan kelak...

kuizikel said...

klu yg .blogspot bleh flag, tapi klu blog yg hosting sndiri camne a?

DzuLagiL said...

to kuizikel


salam, x berapa arif...
masih lg mencuba...

RuQaiYaH OtHMaN said...

kena sentiasa bewaspada..

Nazra~ said...

sekarang dh berlambak kan trend mcm ni. kat friendster ada, kt blog. hish.

nauzubillah

نىك محمد حافظول said...

haduhhh.. blog saper tu yg bolok dan mengaku dia murtad..

dahlah declare dia murtad,, kutuk islam lagi.... apa nak jadi da...

pepun.. syabas atas perkongsian ini... moga kita terus berdakwah untuk islam

DzuLagiL said...

to RuQaiYaH OtHMaN
berhati-hatilah agar tak terpesong...


to Nazra~
mudah-mudahan hal ini dapat dielakkan...

to نىك محمد حافظول
salam saudara nik,
suatu perkongsian ilmu...
teruskan perjuangan...